Rock'n'Swing lajien esittely

Rock'n'Swing-tanssit

 

Boogie Woogie on rock'n'swing -tanssi, joka tyyliltään huokuu 50-lukua. Boogie on paritanssi, joka sopii kaiken ikäisille. Lajia tanssitaan kaikilla musiikin nopeuksilla, vapaalla viennillä ja avoimessa otteessa. 


Fusku on aito, suomalainen rock'n'swing-tanssi, joka on kehittynyt tanssilavoilla. Fusku on askellukseltaan jiveä helpompi ja rauhallisempi. Fusku on paritanssi, jota tanssitaan yleensä fox-musiikkiin.


Lindy hopia tanssitaan swing-musiikkiin kaikilla musiikin nopeuksilla. Nopeaan musiikkiin tanssittavassa Lindy Hopissa tehdään nostoja ja pieniä heittoja ns. air steppejä. Lindy on ennen kaikkea seuratanssi, jota tanssitaan vapaalla viennillä klubeissa ja tanssisaleilla.


Buggia on helppo lähestyä yksinkertaisen perusaskeleen takia. Tanssimaan pääsee siis nopeasti, mutta jatkossa haastetta tarjoavat vauhdikkaat kuviot yhdistettyinä musiikintulkintaan. Musiikiksi käy hyvin monentyyppinen rytmimusiikki.


Balboa on swing-musiikkiin tanssittava paritanssi, jolle on tyypillistä pystysuora ja ryhdikäs suljetun otteen tanssiasento, perusaskeleessa näkyvä ja tuntuva syke sekä taidokas jalkatyö.


West coast swingiä tanssitaan miltei minkälaiseen rytmimusiikkiin tahansa. Pirteän poikkeuksen muihin rock’n’swing-tansseihin nähden tekee west coast swingin tanssittavuus MTV:ssä pyöriviin hip hop, r'n'b- ja pop-biiseihin.


 

Blues

Fusku

Lindy Hop

Boogie Woogie

Balboa

West Coast Swing

Bugg